טנזייה פרגיות
מצרכים
-
שמן זית
-
800 גרם פרגיות נקיות
-
2 בצלים קצוצים לקוביות קטנות
-
4 שיני שום קצוצות
-
10 יחידות תאנים יבשות
-
10 משמשים מיובשים
-
10 שזיפים מיובשים ומגולענים
-
100 גרם צימוקים
-
2 כפות סילאן
-
2 מקלות קינמון
-
2 כוכבי אניס
-
2 פלפל אנגלי שלם
-
מלח
-
פלפל שחור גרוס
-
150 גרם שקדים/פיסטוקים שבורים
הוראות הכנה
-
לפני שמתחילים עם התבשיל טנזיה יש לצרוב את הפרגיות במחבת מכל הכיוונים (שיהיה להם קראסט בתבשיל).
-
לאחר צריבת הפרגיות השאירו את הפרגית לנוח ולהוציא נוזלים.
-
השתמשו במחבת חדשה, הוסיפו שמן זית, והכניסו את התבלינים היבשים. כשמתחיל להיות ריח של תבלינים, הוסיפו את הבצל. לאחר כ2 דק' הוסיפו את השום, לאחר מכן הוסיפו את הפירות היבשים, וערבבו.
-
הכניסו את הפרגיות עם הנוזלים שהגירו, והוסיפו מים עד כיסוי, הוסיפו מלח, פלפל וסילאן.
-
כסו את המחבת, העלו לרתיחה, הורידו לאש נמוכה ובשלו כ40 דק.
-
תטעמו, ותראו אם חסר מליחות או מתיקות, אל תתביישו להוסיף סילאן או מלח.
-
מומלץ להגיש על מצע אורז.